home over de auteur nieuws gastenboek bestellen contact Klik hier om Dagboek van een steward
 online te bestellen

Marten te gast bij Amsterdam FM
Op 1 december was Marten te beluisteren bij Amsterdam FM. Hij was te gast in het programma Kunst en Cultuur. Klik hier voor meer informatie over het programma.


Marten geeft rondleidingen tijdens Museumn8
Op zaterdag 4 november gaf Marten rondleidingen tijdens de Museumn8 in Amsterdam. Hij deed dat bij 'Air World' in het Stedelijk museum, een expositie over alle facetten van de vliegwereld.


Marten bij Ladies Night
Op woensdag 25 oktober was Marten één van de aanwezige auteurs op de Ladies Night van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Als gimmick mochten bezoekers met Marten op de foto. Het evenement vond plaats bij boekhandel Scheltema in Amsterdam.


Marten bij Lijn 4
Donderdag 17 augustus was Marten te gast bij Lijn 4 op RTL 4.


Vierde druk, nieuwe cover
Juni 2006 - De vierde druk van Dagboek van een Steward is een feit! Het is een goedkopere versie (midprice) voor 10 euro, ideaal om mee te nemen in de vakantiekoffer. Voor deze gelegenheid is ook de cover van het boek veranderd. Links zie je de oude, rechts de nieuwe voorkant van het boek.
oude cover nieuwe cover


Marten bij 'De Wereld draait door'
Op 21 maart was Marten te zien bij het tv-programma De Wereld draait door. In een grappig filmpje geeft Marten een spoedcursus 'vliegende koffiejuffrouw' aan programma-maker Isolde.


Gastcollege TIO Utrecht
Woensdag 15 maart was Marten te gast op de hogeschool TIO in Utrecht, waar hij een gastcollege gaf aan 85 studenten. "Het was een ontzettend leuke middag", aldus Marten. "De sfeer was goed en iedereen was erg geïnteresseerd. En het is gewoon leuk om in contact te komen met aankomende stewards en stewardessen." Binnenkort zal Marten een soortgelijke lezing verzorgen op het TIO in Leidschendam.


Gastcollege TIO Amsterdam
Op 14 februari verzorgde Marten een gastcollege op de hogeschool TIO in Amsterdam. Het was een groot succes. Marten heeft twee uur verteld over zijn boek en over het vliegen en de reacties vanuit de zaal waren erg enthousiast.Klik op de foto voor een uitvergroting
Klik op de foto voor een uitvergroting


Top-10
Wekenlang stond Dagboek van een Steward in de Top-10 van best verkochte boeken bij Bol.com. En dat in de belangrijke categorie "Nederlandse romans en verhalen".


Derde druk
Het gaat goed met Dagboek van een steward. Ook de tweede druk was snel uitverkocht. Op 14 februari is alweer de derde druk verschenen, en dat in amper drie maanden tijd!


Tweede druk
De eerste druk van Dagboek van een steward was binnen een maand uitverkocht. De tweede druk ligt sinds half december bij de boekhandels.


In de media
Ook diverse media reageren positief op Dagboek van een steward. Cosmopolitan spreekt van een "grappig, soms shocking" boek.

Viva schrijft: "Marten (hetero) is pas afgestudeerd psycholoog, maar hij gaat werken als steward. Vier jaar lang bestaat zijn leven uit zeurende passagiers, orgieën, jetlags, net-niet noodlandingen, maar natuurlijk ook fantastische reisbestemmingen. Dit waargebeurde en verrassend goed geschreven boek is een must als je een carière in de lucht overweegt. Na het lezen heb je er misschien wel geen trek meer in."


Op zaterdag 17 december signeerde Marten bij boekhandel Gianotten, aan de Emmapassage in Tilburg. Marten was weer even terug op het oude nest, want hij woonde ongeveer zes jaar in deze stad, waar hij psychologie studeerde aan de Universiteit van Tilburg.Zaterdag 26 november had Marten een signeersessie bij boekhandel Zwaan & Ter Burg in Alkmaar, de stad van zijn jeugd. In het Noordhollands Dagblad werd een artikel gewijd aan de signeersessie.


Zaterdag 12 november werd Marten geïnterviewd op Radio Noord-Holland bij het programma Bijlage. Hij was samen met Marijke Vos (Groen Links) en Ellen ten Damme te gast in de studio.


Vrijdag 11 november was Marten te zien bij Goedemorgen Nederland, het ochtendprogramma op Nederland 1.


Zondag 6 november was Marten te gast bij Life & Cooking, het middagprogramma op RTL4 van Irene Moors en Carlo Boszhard.


Op 31 oktober was Marten te beluisteren bij Weg met BNN, het reisprogramma van BNN op Radio 1.